- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Melcii cu branza si busuioc sunt perfecti ca gustare sau de ce nu pot fi serviti si la micul dejun.
Ingrediente
- 50 gr drojdie
- 125 ml lapte
- 4 oua
- 3 frunze de busuioc
- 300 gr telemea de vaca
- 400 gr faina
- 1 lignurita sare
- 50 gr unt
- 4 linguri ulei de masline
- 100 gr seminte de dovleac
- 1 ou pentru uns
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina si se lasa 2-3 ore la temperatura camerei.
- intre timp, se prepara maiaua, din drojdia frecata cu o parte din laptele caldut si 2 linguri de faina. Se face un gol in mijlocul fainii si se adauga 2 oua, restul de lapte, semintele de dovleac, sarea, untul, maiaua si uleiul si se framanta aluatul dupa care se lasa sa creasca, in loc calduros.
- Separat, se paseaza branza si se amesteca bine cu cele 2 oua ramase, adaugand busuiocul taiat marunt.
- Se intinde aluatul in foaie, se intinde peste el crema, se ruleaza, apoi se portioneaza cu un cutit ascutit. Se ung melcii cu unt si ou si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins pana se rumenesc frumos.