Pasca cu smantana-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasca cu smantana trebuie sa o incercati. Este aromata, gustoasa si usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 kg faina
    • 8 galbenusuri
    • coaja de lamaie
    • 200 ml lapte dulce
    • 300 gr zahar
    • 200 gr unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 l de smantana
    • 100 gr stafide
    • sare
    • 300 gr de zahar tos

Instructiuni de preparare

  1. Se framanta un aluat de cozonac care se lasa la dospit 2 ore, apoi se imparte in doua sau trei parti si se intinde fiecare bucata de aluat ca un sul. Cu acest sul se face o coroana in jurul unei cratite unse cu unt, iar in mijlocul cratitei se pune o parte de umplutura, ceva mai inalta decat aluatul. Cratita se introduce in cuptorul cald si se coace ca orice cozonac.
  2. Dintr-un kilogram de faina se fac 3-4 pasti cu smantana sau cu orice alt fel de umplutura.
  3. Smantana se scurge, cat creste aluatul, printr-un tifon curat, pus in doua, pe fundul unei site obisnuite. Peste tifon se pune smantana si se lasa sa se scurga zerul. Se rastoarna intr-un castron adanc, se amesteca usor cu zaharul, stafidele, coaja de lamaie, eventual cateva fructe confiate, cu vanilie si galbenusurile frecate separat.
  4. Amestecul se imparte in trei sau patru parti, dupa cat aluat avem. Cand aluatul s-a rumenit, pasca este coapta.
  5. Se raceste jumatate de  ora in forma, apoi se pune peste gura cratitei o farfurie mare, se intoarce cratita si se lasa sa cada pasca. Se pune o alta farfurie peste farfuria pe care s-a scos pasca, se intoarce si se lasa alaturi de cozonaci sa se raceasca .

Recomandari

Panificatie