- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Covrigeii din aluat de paine cu nuca trebuie sa ii incercati pentru ca sunt foarte aromati si gustosi.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 300 gr zahar
- 1 cub (40 gr) drojdie de bere
- 300 gr nuca macinata
- 1/2 lingurita cu sare
- 4-5 linguri cu miere
- vanilie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se cerne faina intr-un castron, se pune drojdia lichefiata cu 1 lingura de zahar si sarea necesara, se framanta aluatul cu apa calda sau apa minerala la temperatura camerei. Aluatul se lasa la dospit 15 minute ora, apoi se framanta iar, se imparte in bile mici, care se fac sul. Fiecare sul se lipeste la capete si se obtin covrigei, care se pun la copt in tava neunsa.
- Se lasa 25-30 min la foc potrivit. Se scoate tava din cuptor, se desprind usor covrigeii, se toarna peste ei un sirop facut din 300 gr zahar, 1 cana cu apa si vanilie, care a fiert 10 minute.
- Tava se pune in cuptor fara foc si se lasa 1 ora, dupa care se scot covrigeii, se trec prin miere diluata cu apa calda si prin nuca macinata. Se servesc cu ceai cald sau compot de fructe.