- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea in forma este o paine foarte buna mai ales la prepararea sandvisurilor.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 30 gr drojdie de bere
- 1 lingura cu unt
- 1 lingurita cu sare
- 500 ml apa calda
- 1 ou
- 1 lingurita cu zahar
Instructiuni de preparare
Timp de preparare 2 1/2 ore
- Cerneti faina in castron, adaugati sarea si untul inmuiat pe foc. Desfaceti drojdia in putina apa calda, turnati deasupra o lingurita cu zahar, amestecati pana devine pasta omogena pe care o turnati in faina, acoperiti, framantati cu mana, adaugati apa si lucrati energic aluatul pana se desprinde de mana.
- Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Atunci framantati aluatul din nou, lasati iar la dospit in formele in care veti coace painea.
- Ungeti cu ou, puneti formele in cuptorul fierbinte: primele 10 minute la foc mic, jumatate ora la foc potrivit, 5 minute la foc mic.
- Scoateti painea din forma cat este calda, acoperiti cu prosop curat pentru 1 ora, serviti cu mancare traditionala sau cu salate.