Paine in forma

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea in forma este o paine foarte buna mai ales la prepararea sandvisurilor.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • 30 gr drojdie de bere
    • 1 lingura cu unt
    • 1 lingurita cu sare
    • 500 ml apa calda
    • 1 ou
    • 1 lingurita cu zahar

Instructiuni de preparare

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Cerneti faina in castron, adaugati sarea si untul inmuiat pe foc. Desfaceti drojdia in putina apa calda, turnati deasupra o lingurita cu zahar, amestecati pana devine pasta omogena pe care o turnati in faina, acoperiti, framantati cu mana, adaugati apa si lucrati energic aluatul pana se desprinde de mana.
  2. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Atunci framantati aluatul din nou, lasati iar la dospit in formele in care veti coace painea.
  3. Ungeti cu ou, puneti formele in cuptorul fierbinte: primele 10 minute la foc mic, jumatate ora la foc potrivit, 5 minute la foc mic.
  4. Scoateti painea din forma cat este calda, acoperiti cu prosop curat pentru 1 ora, serviti cu mancare traditionala sau cu salate.

Recomandari

Panificatie