- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul pentru pastete este foarte fraged, tocmai de aceea rezultatul final este delicios si apetisant!
Ingrediente
- 500 gr faina
- sare
- apa calduta
- 200 gr untura/margarina
Instructiuni de preparare
- Se prepara un aluat moale din 300 gr faina, putina sare si apa calduta, apoi se framanta bine, batandu-l cu sucitorul de masa circa jumatate de ora. Cu cat se bate mai bine aluatul, cand se va coace va fi mai foietat.
- Separat, se freaca untura cu 200 gr de faina si se imparte cantitatea in 3 parti. Se intinde aluatul, se unge cu o parte de untura, se impacheteaza si se baga la frigider 30 de minute. Apoi s eintinde iarasi aluatul si se impatureste, pana se termina compozitia de untura.
- Ultima oara se intinde aluatul in foaie de 5 mm si se captuseste cu el o tava mare sau multe forma mai mici. Se poate coace simplu sau umplut, iar pentru crusta se pot folosi resturile de aluat.