Pasca cu nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasca cu nuci este un preparat evreiesc, foarte usor de preparat si aromat.

Ingrediente

    • 100 gr zahar brun
    • 1 lingurita scortisoara
    • 100 gr zahar
    • 750 gr pasca faramitata
    • 100 gr unt
    • 100 gr nuci
    • 100 gr stafide
    • 300 gr fulgi de ciocolata

Instructiuni de preparare

  1. Se incinge bine cuptorul. Se pune o folie pentru copt pe o tava. 
  2. Se amesteca pasca cu scortisoara si nucile. Se prajesc impreuna cateva minute. Untul se inmoaie si se amesteca cu zaharul si cu apa, apoi se incorporeaza in amestecul de pasca si nuci. 
  3. Amestecul obtinut se toarna in tava si se pune in cuptorul incins. Se coace aproape o jumatate de ora. Stafidele se adauga in ultimele 10 minute. in timp ce se coace, se amesteca o data sau de doua ori. Se scoate din cuptor, se raceste bine si se adauga fulgii de ciocolata. 
  4. In loc de nuci sau alaturi de ele, se pot folosi alune sau migdale, iar in loc de stafide, orice fruct uscat (banane, afine). 

Recomandari

Panificatie