- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Baigli cu mac este o rulata apetisanat si delicioasa, pe care o puteti prepara ori de cate ori doriti un desert diferit.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 400 gr faina
- 80 gr zahar tos
- 3 galbenusuri
- 3 linguri lapte
- 200 gr unt
- 20 gr drojdie
- zahar vanilinat
- sare
PENTRU UMPLUTURA DE MAC:
- 300 gr mac
- coaja rasa de la o lamaie
- 250 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se amesteca faina, sarea, zaharul vanilat ?i cel tos, untul si se adauga drojdia desfacuta in laptele caldut. Se adauga galbenusurile si inca putin lapte care sa ajute la legarea aluatului. Se acopera cu un servet curat si se lasa la crescut 60 de minute.
- Dupa ce a crescut se imparte aluatul in patru parti care se lasa la crescut inca 30 de minute si apoi se intind cu sucitorul.
- Pentru umplutura cu mac se face un sirop de zahar si apa in care se adauga macul. Apoi, in umplutura se pune coaja de lamaie.
- Pe fiecare foaie se repartizeaza umplutura, se ruleaza si se lasa la crescut pentru inca 60 de minute. Se asaza in tava, se inteapa cu furculita in mai multe locuri, se ung cu galbenus si se coc 30 de minute. Cand sunt gata se scoate tava din cuptor si se transfera pe un gratar ca se sa raceasca.