- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul din albus de ou este un desert rapid, delicios si economic. Checul din alnus se poate servi atat ca mic dejun, gustare sau ca desert, fiind mereu o placere sa il savurati.
Ingrediente
- 6 albusuri
- 150 gr faina
- 50 gr miez de nuca tocat marunt
- 100 gr unt
- 150 gr zahar
- coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
- 1/2 plic de praf de copt
Instructiuni de preparare
- Se freaca bine de tot untul cu zaharul, se adauga apoi miezul de nuca, praful de copt si coaja rasa si zeama de lamaie, omogenizand la final compozitia.
- Se adauga faina in ploaie si albusurile batute spuma amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
- Se ung 2 tavi de chec cu unt, se presara putina faina, apoi se toarna compozitia, dupa care tavile se introduc in cuptor, la foc moderat, pana se rumenesc frumos.
- Cand sunt gata, checurile se lasa sa se raceasca in tavi, abia apoi se scot si se pot felia si servi.