- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea de casa cu rosii este o paine delicioasa pe care o puteti incerca si dvs ori de cate ori doriti sa schimbati clasica paine cu ceva inedit.
Ingrediente
- 720 gr faina
- 125 ml suc de rosii
- 2 pachetele cu drojdie uscata
- 300 gr rosii
- 3 linguri zahar
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita oregano
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita rozmarin uscat
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
Instructiuni de preparare
- Se amesteca 360 gr de faina cu sarea, drojdia, oregano, pudra de usturoi, busuiocul uscat si rozmarinul.
- Se pune uleiul de masline la incins apoi se adauga rosiile pasate si sucul de rosii, amestecand compozitia. Cand incepe sa fiarba, se adauga Faina amestecata cu drojdia si condimentele si se amesteca. Se toarna compozitia peste restul de faina si se framanta totul pana se obtine un aluat elastic, care se acoepra cu un prosop, si se lasa la dospit o ora.
- Se imparte aluatul in doua parti care se pun in doua tavi unse cu ulei si se lasa sa creasca 30 de minute, apoi se coc in cuptorul incins 35-40 de minute.
- Cand painea este gata se scoate din cuptor si din tava si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o felia si servi.