Painici cu rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painicile cu rosii sunt aromate, delicioase, iar pentru a imbunatati aroma puteti adauga masline feliate in compozitie, iar deasupra putin usturoi tocat fin.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 1/2 lingurita rasa de zahar
    • 140 ml apa calduta
    • 1 fir de ceapa
    • 10 gr drojdie
    • 3 rosii uscate in ulei
    • 1 lingura ulei
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr branza de burduf
    • 1 ardei gras
    • 1 lingura faina
    • 2 rosii
    • 200 gr cascaval
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, cerne faina intr-un castron, adauga drojdia, putina sare si zaharul. Toarna uleiul si apa si framanta pana ce aluatul devine omogen.Lasa-l sa creasca o ora, acoperit cu un sevet curat.
  2. Adauga in aluat rosiile si ceapa tocate marunt, iar daca iti place, poti adauga si o lingura din uleiul de la rosii. Rupe bucati din aluat si umple pana la jumatate formele de briose unse cu ulei si tapetate cu faina.
  3. Asaza pe fiecare cate o lingurita cu branza de burduf. Acopera cu restul de aluat dat pe razatoarea mare. Presara cubulete de ardei gras si rosie si lasa-le sa creasca 15 minute, apoi coace-le la cuptor cam 30 de minute.
  4. Painicile cu rosii se servesc calde presarate cu cascaval ras sau cu parmezan.

Recomandari

Panificatie