- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painicile cu rosii sunt aromate, delicioase, iar pentru a imbunatati aroma puteti adauga masline feliate in compozitie, iar deasupra putin usturoi tocat fin.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 1/2 lingurita rasa de zahar
- 140 ml apa calduta
- 1 fir de ceapa
- 10 gr drojdie
- 3 rosii uscate in ulei
- 1 lingura ulei
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr branza de burduf
- 1 ardei gras
- 1 lingura faina
- 2 rosii
- 200 gr cascaval
- ulei
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, cerne faina intr-un castron, adauga drojdia, putina sare si zaharul. Toarna uleiul si apa si framanta pana ce aluatul devine omogen.Lasa-l sa creasca o ora, acoperit cu un sevet curat.
- Adauga in aluat rosiile si ceapa tocate marunt, iar daca iti place, poti adauga si o lingura din uleiul de la rosii. Rupe bucati din aluat si umple pana la jumatate formele de briose unse cu ulei si tapetate cu faina.
- Asaza pe fiecare cate o lingurita cu branza de burduf. Acopera cu restul de aluat dat pe razatoarea mare. Presara cubulete de ardei gras si rosie si lasa-le sa creasca 15 minute, apoi coace-le la cuptor cam 30 de minute.
- Painicile cu rosii se servesc calde presarate cu cascaval ras sau cu parmezan.