- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele cu capsune sunt aromate si gustoase, ele fiind perfecta atat la micul dejun cat si ca gustare sau desert.
Ingrediente
- 100 gr unt 3 oua
- 150 gr zahar
- 200 gr iaurt
- 300 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 250 gr capsune
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 15 portii
Timp de preparare 50 minute+30 minute coacere
- Ungi formele de briose cu unt si le tapetezi cu faina. Speli capsunele, le scurgi, apoi le cureti si le tai in cuburi sau felioare.
- Freci spuma untul ramas, cu zaharul. Adaugi treptat ouale, iaurtul, apoi restul de faina cernuta impreuna cu praful de copt.
- Umpli 2/3 din volumul formelor cu aceasta compozitie. Asezi deasupra fructele trecute prin faina. Coci briosele timp de 25-30 de minute, la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit.
- Cand se racesc, le scoti din forme si le poti presara cu zahar cu aroma de vanilie.
Prepara aceste briose rapide si cu alte fructe de sezon: visine, caise, coacaze, afine, zmeura.