- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele cu glazura de bomboane sunt preferatele copiilor pentru ca arata bine si sunt delicioase.
Ingrediente
- 180 gr ciocolata neagra
- 225 gr unt nesarat
- 225 gr zahar
- 4 oua
- 250 gr faina
- un plic praf de copt
- 250 ml lapte
PENTRU GLAZURA:
- 180 gr unt
- 500 gr zahar pudra
- 30 ml frisca lichida
- o fiola subtire esenta vanilie
- bomboane decorative colorate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 20 de portii
Timp de preparare 20 minute+25 minute coacere
- Pentru briose, se rupe ciocolata in bucati care se pun sa se topeasca la bain-marie, impreuna cu doua linguri de lapte. Apoi, dupa ce s-a incalzit bine, se retrage de pe foc si se amesteca pana ce s-a topit ciocolata.
- Se freaca untul cu zaharul pana ce amestecul se albeste si apoi se adauga ouale, unul cate unul. Se pune si ciocolata topita si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt, alternand cu laptele si amestecand continuu.
- Amestecul se toarna in formele de briose (nu se umplu pana in buza) si se dau la cuptor pentru 25 de minute.
- Pentru glazura, se mixeaza toate ingredientele si apoi se ung briosele racite cu crema rezultata. Se decoreaza cu bomboane dupa imaginatie.
Glazura poate fi colorata prin picurarea de coloranti alimentari, dar isi poate schimba culoarea si prin adaugarea de suc natural de sfecla (rosu), spanac (verde).