Briose cu sos de capsune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Briosele cu sos de capsune sunt pufoase, aromata, gustoase si usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU BUDINCA:

    • 4 oua
    • 40 gr zahar
    • 60 gr faina
    • 40 gr unt
    • 125 ml vin alb
    • sare
    • cate 3 linguri unt si zahar pudra pentru forme

    PENTRU SOS SI DECOR:

    • 500 gr capsune
    • zahar pudra
    • 3 linguri lichior de portocale
    • 50 gr frisca

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 portii

Timp de preparare 60 minute+ 25 minute coacere

  1. Pentru budinca, topesti untul intr-un vas, presari faina, sarea si amesteci energic. Torni treptat vinul si fierbi pana se ingroasa, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
  2. Ungi cu unt si tapetezi cu zahar pudra forme mici, de tarte sau briose. incalzesti cuptorul. Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile cu zaharul, pana obtii o spuma tare. Dupa ce s-a racit sosul gros obtinut anterior, incorporezi galbenusurile unul cate unul, apoi spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus.
  3. Torni compozitia in forme si le asezi intr-un vas cu apa, astfel incat nivelul acesteia sa nu depaseasca jumatate din inaltimea formelor. Introduci vasul in cuptor, la foc mic, pentru ca briosele sa fiarba timp de 25 de minute, la bain-marie.
  4. Intre timp, prepari sosul de capsune. Speli fructele, dupa care le indepartezi coditele. Dupa ce s-au scurs, prepari un piure din 200 gr capsune. Pastrezi pentru decor restul de fructe. Obtii sosul amestecand piureul de capsune cu lichiorul si zahar dupa gust.
  5. Cand compozitia s-a intarit, probezi cu ajutorul unei scobitori daca aluatul s-a copt in profunzime. Scoti formele din cuptor. Rastorni briosele cand s-au racit, le stropesti cu sosul de capsune si le decorezi cu frisca si fructe proaspete.

Recomandari

Panificatie