- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu dovlecei nu este doar un simplu desert, este si o metoda sanatoasa de a consuma legume pline de vitamine.
Ingrediente
-
275 gr faina alba
-
putina sare fina
-
225 gr zahar tos
-
130 ml ulei
-
50 gr cacao pudra
-
1 lingurita praf de copt
-
300 gr dovlecei
Instructiuni de preparare
- Rade dovlecelul pe razatoarea fina. Intr-un castron mare amesteca faina, cacaua, sarea, praful de copt si zaharul. Adauga dovlecelul ras si stos bine intre palme si amesteca bine cu o spatula de silicon.
- Adauga uleiul si amesteca pana se incorporeaza si obtii o compozitie groasa. Toarna compozitia intr-o forma de chec unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si da la cuptorul incins la foc mediu timp de 30 de minute.
- Cand este gata scoate tava din cuptor si lasa checul sa se raceasca in forma apoi taie-l in felii si serveste-l.