Chec cu dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu dovlecei nu este doar un simplu desert, este si o metoda sanatoasa de a consuma legume pline de vitamine.

Ingrediente

    • 275 gr faina alba
    • putina sare fina
    • 225 gr zahar tos
    • 130 ml ulei
    • 50 gr cacao pudra
    • 1 lingurita praf de copt
    • 300 gr dovlecei

Instructiuni de preparare

  1. Rade dovlecelul pe razatoarea fina. Intr-un castron mare amesteca faina, cacaua, sarea, praful de copt si zaharul. Adauga dovlecelul ras si stos bine intre palme si amesteca bine cu o spatula de silicon.
  2. Adauga uleiul si amesteca pana se incorporeaza si obtii o compozitie groasa. Toarna compozitia intr-o forma de chec unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si da la cuptorul incins la foc mediu  timp de 30 de minute.
  3. Cand este gata scoate tava din cuptor si lasa checul sa se raceasca in forma apoi taie-l in felii si serveste-l.

Recomandari

Panificatie