- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Papanasi cu visine ii mai puteti servi calduti sau chiar reci cu o cupa de inghetata si putina dulceata. Oricum i-ati servi sunt deliciosi.
Ingrediente
- 1 borcan de 370 gr dulceata de visine
- ulei pentru prajit
- smantana, pentru servit
- 1 lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 280 gr branza de vaci
- 1 lingurita praf de copt
- 1 portocala
- 1 ou
- 4 linguri gris
- 2 linguri faina alba
- zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Intr-un bol se amesteca branza, faina, grisul, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, coaja rasa de portocala si oul. Se amesteca toate bine pana se obtine un aluat gros. Daca aluatul este prea subtire se mai adauga gris.
- Se formeaza gogoselele din aluat , se face o scobitura in mijloc. Se prajesc papanasii in ulei incins, pe ambele parti, apoi se scot pe hartie absorbanta si se trec prin zahar pudra.
- Papanasii se servesc cu 1 lingura de smantana si 1 lingura de dulceata de visine.