Portofele de pui si curcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Portofelele de pui si curcan sunt numai buna atunci cand nu aveti timp pentru o gustare. Se servesc in repezeala simple sau cu o salata de cruditati.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 130 gr margarina
    • 1 galbenus
    • 230 gr faina alba
    • sare
    • putina apa

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr ficatei de pui
    • 200 gr piept de curcan
    • 2 linguri ulei
    • 2 cepe
    • 1 lingurita sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 7 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 20 minute

  1. Pentru aluat, se pune faina pe planseta de lucru si se face in mijlocul ei o adancitura in care se pun putina sare si margarina taiata cubulete. Se amesteca cu degetele pana se omogenizeaza bine, apoi se face iarasi o adancitura in mijloc in care se pune galbenusul amestecat cu putina apa. Se amesteca putin cate putin si apoi se framanta cu pumnul care se rasuceste in aluat. Se aduna aluatul intr-o bila,se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pentru 20 de minute.
  2. Se toaca pieptul de curcan si apoi se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa tocata .
  3. Separat, in restul uleiului se prajesc ficateii si, dupa ce isi schimba culoarea uniform, se trage de pe foc. Se lasa sa se raceasca bine de tot, apoi se taie marunt cu un cutit. Ficateii taiati marunt se amesteca cu carnea de curcan si ceapa, apoi se portiveste gustul de sare.
  4. Se imparte aluatul in 12-15 bucati care se intind. Pe jumatate din fiecare foaie se pune umplutura si apoi se pliaza asemenea unui portofel, rasucind marginile in interior.
  5. Se pun toate portofelele intr-o tava unsa cu ulei si se coc jumatate de ora, la foc moderat.

Recomandari

Panificatie