- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul in trei culori este un desert aromat, apetisant si foarte gustos.
Ingrediente
- 125 gr margarina
- 125 ml lapte
- 3 linguri cacao
- 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
- 250 gr zahar
- 400 gr faina
- coaja de lamaie
- 2 linguri zahar pudra
- pesmet pentru tapetat forma
Instructiuni de preparare
- Freci zaharul cu galbenusurile circa 20 de minute, adaugi margarina taiata bucatele, apoi torni incetul cu incetul laptele si omogenizezi. Adauga faina, coaja rasa de la o lamaie si bicarbonatul, apoi ungi o forma de chec cu ulei, o tapetezi cu pesmet si torni jumatate din compozitie. In cealalta jumatate, adaugi cacaua, amesteci bine, astfel incat aluatul sa fie omogen colorat si il torni peste celalalt aluat din forma, si introduci tava in cutpor sa se coaca.
- Cand checul este aproape copt, scoti tava din cuptor si torni deasupra checului spuma obtinuta din cele 3 albusuri batute bine cu putin zhar pudra, netezind cu un cutit umezit.
- Introduci checul iarasi la cuptor inca 10 minute, pana cand se intareste albusul, apoi il scoti si il lasi sa se raceasa,inainte de a-l felia si servi.