Coltunasi cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cunoscuti si sub numele de chiroste moldovenesti, coltunasii sunt o gustare delicioasa, formata din crema dulce de branza in aluat fiert. Umplutura poate varia branza oputand sa fie inlocuita de alte ingrediente pentru o diversitate de gust.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 300 gr faina
    • 15  gr drojdie
    • 4-5 linguri de apa
    • sare
    • 1 lingura ulei

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr telemea
    • 1 ou
    • 200 ml smantana
    • faina
    • marar


Instructiuni de preparare

  1. Se dizolva drojdia in putina apa calduta cu sare si putina faina. Se lasa sa dospeasca in loc calduros,apoi maiaua se pune peste restul de faina.Se framanta, adaugand treptat apa. Se farmanta pana cand aluatul devine elastic. Se adauga o lingura de ulei si se framanta din nou pana cand aluatul face basici,apoi se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 30 de minute.
  2. Telemeaua se pune in apa rece cu 3 ore inainte de prepararea coltunasilor.Se rade telemeaua si se amesteca cu oul batut, faina si mararul.
  3. Se intinde aluatul in foaie subtire, se decupeaza rondele cu ajutorul unei cani. In fiecare cerc se pune pe o jumatate cate o lingurita din amestecul de branza. Se indoaie si se acopera cu cealalta jumatate, se preseaza marginile cu furculita (ca sa nu se desfaca la fiert) si se fierb in apa clocotita.
  4. Se scurg bine de apa cu ajutorul unei site apoi se servesc cu branza rasa deasupra sau cu smantana.

Recomandari

Panificatie