- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea cu ardei si verdeturi este o paine aperitiv pe care o puteti servi chiar si simpla deoarece are un gust delicios si o aroma fina.
Ingrediente
- 1 kg faina
- sare
- 500 ml apa minerale
- drojdie cat o nuca
- 200 gr osanza proaspata
- 2 ardei grasi
- marar verde
- tarhon
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cerni faina in castron adanc, incalzesti apa minerala, adaugi sare, drojdie inmuiata cu apa calda si framanti un aluat vartos.
- Toci marunt osanza proaspata si o pui in aluat si framanti 5 minute.
- Speli verdeturile, le rupi de pe tije, le pui peste aluat. La fel procedezi cu ardeii, pe care-i tai felii subtiri. Folosesti ardei mai subtiri, ca sa obtii felii rotunde. Lasi aluatul la dospit 1 ora,apoi il imparti aluatul in zece bucati si coci painile in forme rotunde. Scoti din cuptor cand s-au rumenit.
Le servesti calde, cu telemea de oi sau de capra si un pahar cuvin rosu.