- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea cu ceapa si busuioc este aromata si gustoasa, perfecta pentru micul dejun.
Ingrediente
- 1 kg de faina
- sare
- 200 ml lapte sau apa minerala
- 200 ml ulei
- sare
- 2 crengute de busuioc
- 1 lingura cu zahar
- 1 ceapa mare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cerni faina in ligheanul de aluat, adaugi drojdia inmuiata cu 1 lingura de zahar si 1 lingurita de sare si framanti painea cu lapte cald si ulei. Dupa 10 minute de framantat, adaugi in aluat busuioc tocat mai mare sau frunze rupte in bucati si ceapa taiata pestisori, apoi lasi aluatul la dospit.
- Ungi forme rotunde (de tarte sau de chifle) cu ulei, umpli cu aluat si le coci la foc potrivit. Sunt
gata cand s-au rumenit si le servesti cu branza de burduf si vin rosu.