Paine cu lapte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea cu lapte este painea perfecta pentru un pranz alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 1 kg de faina
    • 1 lingurita cu sare
    • 3 linguri cu ulei
    • drojdie de bere
    • 1 lingura cu zahar
    • 1 ou
    • 500 ml lapte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cerni faina, incalzesti laptele, lasi drojdia acoperita cu sare si zahar. Amesteci totul in vas mai adanc si framanti un aluat potrivit de  tare. Cand se desprinde de mana, framanti din nou, cu ulei, pana cand acesta se incorporeaza. Lasi la dospit 1 ora, imparti aluatul in parti egale si-l pui la copt in forme unse cu ulei.
  2. Bati oul spuma, dai fata painii, coci la foc potrivit  40 min. Painile sunt gata cand s-au rumenit.
    Le scoti, le acoperi cu prosop curat, apoi le servesti calde, rupte sau taiate felii mari de catre gospodina casei. Servesti cu branza de burduf, cu miez de nuca, sau cu costita afumata, langa vin sau must.

Recomandari

Panificatie