Paine cu legume si marar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea cu legume si marar este o paine aperitiv delicioasa si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 1 kg de faina
    • 150 ml ulei
    • 500 ml apa minerala
    • sare
    • 1 ceapa
    • 1 ardei gras
    • 1 legatura de marar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Framanti o paine obisnuita din faina, apa minerala incalzita si sare.
  2. Cureti legumele, le toci pestisori, le calesti 2-3 minute in ulei. Rastorni peste aluat, framanti pana se desprinde aluatul de pe mana. Amesteci mararul frunze intregi, mai framanti cateva minute si lasi la dospit 1 ora. Ungi cu ulei forme mici (in care faci checul), umpli pe jumatate cu aluat, coci 30 de minute in cuptorul cald.
  3. Cand painea este  rumena, o asezi pe fund de lemn sau pe platou de faianta, acoperi cu prosop curat si lasi asa 30 de minute, apoi o servesti cu slanina de casa, cu carnati sau cu ficat la gratar, alaturi de un pahar cu vin alb sec sau vin rosu.

Recomandari

Panificatie