- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea cu legume si marar este o paine aperitiv delicioasa si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 1 kg de faina
- 150 ml ulei
- 500 ml apa minerala
- sare
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 legatura de marar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Framanti o paine obisnuita din faina, apa minerala incalzita si sare.
- Cureti legumele, le toci pestisori, le calesti 2-3 minute in ulei. Rastorni peste aluat, framanti pana se desprinde aluatul de pe mana. Amesteci mararul frunze intregi, mai framanti cateva minute si lasi la dospit 1 ora. Ungi cu ulei forme mici (in care faci checul), umpli pe jumatate cu aluat, coci 30 de minute in cuptorul cald.
- Cand painea este rumena, o asezi pe fund de lemn sau pe platou de faianta, acoperi cu prosop curat si lasi asa 30 de minute, apoi o servesti cu slanina de casa, cu carnati sau cu ficat la gratar, alaturi de un pahar cu vin alb sec sau vin rosu.