- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea cu legume si masline este o paine aromata, care se serveste mai ales la gustari.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 150 ml ulei
- 500 ml apa minerala
- sare
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 legatura de marar
- 1 cub drojdie proaspata sau 1 plic cu drojdie uscata
- 10-12 masline fara samburi
Instructiuni de preparare
Timp de preparare 2 ore
- Framantati o paine obisnuita din faina, apa minerala incalzita, drojdie si sare.
- Curatati legumele, le tocati pestisori, le caliti 2-3 minute in ulei. Rasturnati peste aluat, framantati pana se desprinde aluatul de pe mana. Amestecari mararul frunze intregi sau tocate si maslinele rupte bucati, mai framantati cateva minute si lasati la dospit 1 ora.
- Ungeti cu ulei forme mici (in care faceti checul), umpleti pe jumatate cu aluat, lasati 1/2 ora in cuptorul cald, la foc moderat. Cand painea este rumena o scoateti din cuptor si o asezati pe fund de lemn sau pe platou de faianta o acoperiti cu prosop curat si o lasati asa 1/2 ora.
- Serviti cu slanina de casa, cu carnati sau ficat la gratar. Cu vin alb sec sau vin rosu.