- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Desi am fost un pic intrigata de reteta
painea cu nuca se dovedeste a fi o metoda delicioasa si suprinzatoare de a incepe ziua. O recomand mai ales ca paine de mic dejun pentru ca este foarte hranitoare si plina de surpriza crocante. :)
Ingrediente
- 500 gr faina integrala
- 30 gr drojdie proaspata
- 50 gr seminte de floarea-soarelui zdrobite
- 100 gr miez de nuca maruntit
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 300 ml apa
- 2 linguri lapte dulce
Instructiuni de preparare
- Se prepara o maia din drojdie,doua linguri de faina si doua linguri de apa care sa lasa la crescut in loc calduros pentru 30 de minute. Intr-un castron incapator se pune faina, sarea,zaharul, o lingura de ulei, se toarna maiaua, si se framanta continuu pana se obtine un aluat omogen si elastic
- Se adauga semintele de floarea-soarelui zdrobite, miezul de nuca maruntit si se continua framantatul. Se acopera aluatul cu faina si castronul cu un prosop curat si se lasa la loc calduros, sa creasca 45-50 de minute, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
- Se da aluatului forma unei paini si se aseaza intr-o tava pentru cozonac, unsa cu ulei. Se lasa 20 de inute in forma, la crescut, apoi se unge deasupra cu lapte si se coace in cuptorul preincalzit pentru circa 45 de minute, pana capata o culoare rumena, frumoasa. Se scoate din cuptor si din tava si se lasa la racit pe un gratar de inox.