- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea din faina de grau cu malai este o paine ardeleneasca foarte gustoasa si satioasa.
Ingrediente
- 400 ml apa
- 200 gr malai
- 1 lingura sare
- 700 gr faina de grau
- 1 cub de drojdie
- 1 lingurita zahar
Instructiuni de preparare
- Se face un terci de malai si apa, care se lasa sa se raceasca. Dupa racire se adauga drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in apa calduta (cam o cana), sarea si faina. Se framanta aluatul, se presara cu putina faina si se acopera cu un prosop curat.
- Se lasa sa dospeasca intr-un loc calduros cam 2 ore, dupa care este din nou framantat. Apoi se imparte in 3 parti care se pun in forme de cozonac bine unse cu grasime. Dupa aproximativ 25 de minute se pun la cuptorul bine incins. Cand s-au copt (au devenit rumene) se ung cu sirop si se lasa sa se raceasca.