- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale si zaharul batute in spuma tare, cremoasa, in care apoi se incorporeaza prin rasturnare faina si untul topit formeaza un pandispan minunat, usor si pufos. aceasta este o baza versatila pentru o multime de checuri si deserturi.
Ingrediente
- 80 gr zahar tos
- 30 gr unt nesarat, topit si apoi racit
- 3 oua
- 130 gr faina cernuta
- 1/2 esenta de vanilie
USTENSILE:
- tava de copt
- hartie de copt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 10-12 minute
- Bateti ouale cu zaharul intr-un castron, la bain-marie, avand grija ca fundul castronului sa nu atinga apa. Amestecati continuu pana cand amestecul devine usor, deschis la culoare si isi tripleaza volumul. Luati castronul de pe aburi si continuati sa bateti amestecul pana cand se raceste la baza, iar daca ridicati telul, raman urme vizibile.
- Incorporati usor jumatate din faina, cu o lingura metalica mare. Pentru a incorpora faina fara ca amestecul sa se lasa, amestecati in opturi.
- Stropiti cu jumatate din untul topit si incorporati-l prin rasturnare.Repetati cu restul de faina si unt, pana se omogenizeaza compozitia, adaugand vanilia impreuna cu untul.
- Turnati amestecul in tava, intindeti-l spre colturile tavii si coaceti 10-12 minute sau pana cand evine elastic la atingere. Rasturnati-l pe o coala de copt pudrata cu zahar, acoperiti-l cu o alta coala si rulati-l cu hartia pe el. Dupa ce s-a racit desfaceti ruloul, indepartati hartia, ungeti cu crema de unt sau cu ce crema doriti dvs si rulati din nou.