- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cannelloni cu carne de miel este o reteta care se prepara nu numai de Paste.Acest preparat se poate gati si la sfarsit de saptamana fiind un preparat delicios si gustos care solicita mereu imaginatia consumatorilor.
Ingrediente
- 450 gr carne tocata de miel
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita praf de scortisoara
- 1 lingurita praf de nucsoara
- 1 lingura de patrunjel verde tocat
- 1 lingura de menta proaspata tocata
- 1 ardei chilli rosu tocat fin
- foi de lasagna
PENTRU TOPPING:
- 125 gr branza ricotta
- 125 ml iaurt natur
- 4 oua
- nuscoara macinata,dupa gust
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
- Carnea de miel se prajeste intr-o tigaie cu ulei, la foc mediu. Din cand in cand se amesteca iar dupa 4-5 minute cand carnea s-a rumenit se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
- In aceeasi tigaie se caleste ceapa tocata marunt si usturoiul tocat,pana se caramelizeaza. Se adauga carnea de miel si pasta de tomate, amestecand pana se omogenizeaza si se lasa pe foc timp de 4-5 minute, la foc mic. Se adauga scortisoara si nucsoara si se amesteca iar pentru a se aromatiza toata carnea. Se adauga menta si patrunjelul verde presarand apoi ardeiul chilli. Se amesteca compozitia si se lasa 2-3 minute pe foc apoi se lasa sa se raceasca.
- Foile de lasagna daca sunt uscate se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scot pe o farfurie si se umplu cu compozitia de carne, formand rulouri pe care le asezati intr-un vas termorezistent.
- Pentru topping, se amesteca intr-un castron branza ricotta cu iaurtul si cu oulale batute. Se omogenizeaza compozitia, se asezoneaza, dupa gust cu nucsoara macinata si se toarna in tava peste pastele umplute. Tava se baga in cuptorul incins, si se coace timp de 15-20 de minute, pana se rumeneste.
- Cand se servesc pastele vin insotite de paine prajita cu usturoi.