- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cannelloni cu busuioc si sos de rosii este preparatul spacific italian care incununeaza condimentele si aromele specifice Italiei.Se poate servi atat firbinti cat si reci, atat la micul dejun cat si la pranz.
Ingrediente
PENTRU CANNELLONI:
- ulei de masline
- 3 foi de lasagna oparite
- 150 gr branza ricotta
- 30 gr frunze de busuioc rupte marunt
- un varf de lingurita nucsoara macinata
- sare si piper negru macinat
PENTRU SOSUL DE ROSII:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 300 ml pulpa de rosii pasate
- sare si piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se unge un vas termorezistent cu ulei de masline. Foile de lasagna se asaza pe o planseta si se presara peste ele branza ricotta, frunze de busuioc proaspat, se preasara nucsoara si se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.Se ruleaza pana se formeaza tuburi care se pun in vasul uns cu ulei de masline.
- Pentru sos se incalzeste intr-o tigaie ulei de masline in care se caleste timp de 1 minut usturoiul taiat feliute. Se adauga pulpa de rosii si se lasa sa fiarba timp de 3-4 minute, condimentand, dupa gust,cu sare si piper.
- Se toarna sosul preparat in vas, peste cannelloni, si se baga vasul incuptorul incins unde se coace timp de 10-12 minute, pana se rumenesc.
- Cand sunt gata se scot si se lasa 3-5 minute sa se racoreasca, apoi se pot servi.