Fusili cu sos pesto de dovlecel si busuioc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fusili cu sos pesto de dovlecel si busuioc este un fel principal delicios, satios care se poate servi atat cald cat si rece , fiind genul de mancare care te racoreste si te hraneste in acelasi timp.

Ingrediente

    • paste fusili (spirale)
    • 1 dovlecel/zucchini
    • 1 ceapa
    • ulei de masline
    • parmezan ras
    • frunze de busuioc proaspat
    • muguri de pin
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa tocata marunt si dovlecelul spalat, curatat de coaja si taiat juliene. Cand ceapa  devine sticloasa se adauga 200 ml de apa, putina sare si piper si se lasa sa fiarba impreuna pana cand ceapa este fiarta, iar apa a scazut. Apa se adauga numai optional, daca dovlecelul isi lasa apa suficienta nu mai este nevoie sa adaugati alta apa.
  2. Cand totul este fiert bine se pun in vasul unui blender, se adauga parmezan ras, mugurii de pin, cateva frunze de busuioc si 2 lingurite de ulei de masline, apoi mixati totul pana se obtine o pasta.
  3. intre timp se pune o oala cu apa la fiert, in care s-a adaugat putina sare, iar cand incepe sa dea in clocote se adauga pastele care se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand pastele sunt fierte se scurg de apa cu o strecuratoare si se pun intr-un vas incapator, in care se amesteca cu sosul pesto  preparat.
  4. In mometul servirii se adauga peste paste o ploaie de parmezan si cateva picaturi de ulei de masline.

Recomandari

Paste