- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spaghetele in vinete etse un aperitiv delicios de toamna pe care il puteti servi atat ca gustare cat si ca fel principal.
Ingrediente
- 500 gr spaghete
- 200 gr mozzarella
- 5 catei de usturoi
- ulei de masline
- 2 vinete
- 4 rosii
- busuioc
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierb spaghetele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg intr-o sita.
- Intre timp, se prepara sosul, pentru care se pun la incins 7 linguri cu ulei, in care se caleste usturoiul pasat fin, apoi se adauga rosiile taiate cat mai mic si se lasa pe foc mic, cat sa capete consistenta. La final, se potriveste de sare si piper si se adauga o lingurita de busuioc.
- Se pun pastele peste sos, se amesteca bine si se lasa sa traga sosul, luand vasul de pe foc.
- Vinetele se spala, se indeparteaza cotorul si se taie felii, pe lungime. Se presara feliile de vinete cu sare, iar dupa cateva minute se storc bine, prin presare.
- Se incinge gratarul si se perpelesc feliile de vinete pe ambele parti. Cand pastele s-au racorit, se iau cateva spaghete, se indoaie si se infasoara in felii de vanata, pe care o fixezi cu o scobitoare.Pe fiecare scobitoare se pune o felie de mozzarella, apoi se pot servi.