- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastele cu ton sunt foarte satioase si usor de preparat, fiind genul de mancare pe care o prepari cand au sosit deja invitatii.
Ingrediente
- 300 gr paste fusilli/penne/spaghete
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 catei de usturoi
- frunze de busuioc
- 1 conserva ton in ulei
- 2 linguri parmezan ras
- ketchup picant
- 1 legatura patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierb pastele al dente in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg si se calesc usor cu o lingura de ulei de masline.
- Separat, se amesteca pestele scurs de uei si maruntit, cu zeama de lamaie, usturoiul zdrobit, 4 linguri de ketchup picant, patrunjel si busuioc tocate, sare si piper, dupa gust.
- Se toarna sosul peste paste, se amesteca usor pentru a nu se zdrobi si se servesc imediat, presarate cu parmezan ras si patrunjel verde tocat fin.