- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lasagna cu spanac este un preparat mediteranean pe acre merita sa il incercati deoarece este delicios, satios si se prepara foarte usor...
Ingrediente
- 1 pachet foi de lasagna
- 300 rg ricotta
- 100 gr parmezan ras
- 1 lingura unt
- 1 ou
- 450 gr spanac congelat
- 200 gr mozzarella
- 150 ml lapte
- 4 catei de usturoi
- sare
Instructiuni de preparare
- Se opareste spanacul in apa cu sare, apoi se lasa sa se scurga in strecuratoare.Dupa cateva minute, spanacul se pune intr-un vas si se paseaza cu blenderul sau se toaca marunt cu un cutit. Se adauga laptele, untul, usturoiul pisat si branza ricotta. cand compozitia s-a racit, se adauga mozzarella rasa, apoi se adauga oul batut si se amesteca potrivind gustul de sare.
- Intr-o tava unsa cu ulei, se pune un strat de foi de lasagna, unul de spanac si branzeturi, se presara parmezan, se pune iarasi un strat de foi de lasagna si unul de umplutura. Se continua pana cand toate ingredientele s-au terminat, avand grija ca ultimul strat sa fie foi de lasagna.
- Se stropesc foile cu putina apa, se presara parmezan ras si se baga la cuptor pentru 20 de minute,pana cand se rumeneste, apoi se serveste decorata cu frunze de busuioc.