Penne cu vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pennele cu vinete este un preparat delicios care se poate servi ca fel principal, avand ca avantaj faptul ca contine numai legume proaspete.Faptul ca este un preparat rapid face ca pennele cu vinete sa fie un preparat preferat chiar si de copii.

Ingrediente

    • 400 gr penne
    • 2o buc frunze de busuioc proaspat
    • 1 fir ceapa verde
    • 4 lingurite ulei de masline
    • 350 gr vinete (1 buc mare)
    • 350 gr rosii cherry
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea pastelor cu vinete se toaca marunt ceapa verde iar rosiile se taie sferturi. Vanata se spala, se taie cotorul verde si se taie in cubulete mici, cam de aceeasi marime.
  2. Intr-o tigaie se pun 2 lingurite de ulei de masline in care se caleste ceapa timp de 5 minute, adaugand si 50 ml apa. Se adauga cubuletele de vinete si putina sare si se lasa sa fiarba impreuna timp de 15 minute.
  3. Intre timp, frunzele de busuioc se spala si se  sterg cu un servet dupa care  se taie fideluta, iar intr-o oala cu apa se fierb pastele timp de 10 minute, dupa care se scurg de apa.
  4. Cand vinetele s-au inmuiat in tigaie, se adauga rosiile si se mai lasa sa fiarba impreuna timp de 10 minute.
  5. Se condimenteaza vinetele si rosiile cu sare si piper, apoi peste se adauga pastele fierte, se pune busuiocul si se amesteca usor. Se mai lasa un minut pe foc, si  daca mai este nevoie se mai poate adauga putina apa.
  6. Cu cateva secunde inainte de a lua tigaia de pe foc  se adauga 2 lingurite de ulei de masline, cateva frunze de busuioc proaspat, dupa care se amesteca usor si se opreste focul.
  7. Pastele cu vinete se servesc calde si dupa preferinta se poate adauga deasupra si parmezan ras.

Recomandari

Paste