Briose-Fluture

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Briosele-Fluture sunt preferatele copiilor deoarece arata frumos si sunt delicioase.

Ingrediente

    • 130 gr zahar
    • 130 gr faina cernuta
    • 2 linguri de lape
    • 130 gr unt, la temperatura camerei
    • 2 oua batute
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita esenta de vanilie

    PENTRU GLAZURA:

    • 80 gr zahar pudra cernut si inca putin pentru pudrat
    • 80 gr unt, la temperatura camerei'bombonele  pentru decor

    USTENSILE:

    • tava joasa
    • formede briose din silicon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 15-20 de minute

  1. Asezati formele de briose  intr-o tava joasa. Bateti untul cu zaharul pana obtineti un amestec usor si pufos.Adaugati treptat ouale batute, impreuna cu o lingura de faina, daca amestecul incepe sa se taie.Incorporati prin rasturnare restul de faina si praful de copt, apoi adaugati laptele si esenta de vanilie si amestecati.
  2. Impartiti amestecul in forme si coaceti-le 15-20 de minute la foc moderat, pana cand briosele au crescut si devin elastice la atingere. Scoateti briosele pe un gratar si lasati-le sa se raceasca bine de tot inainte de a le taia varful cu un cutit ascutit.
  3. Intre timp, bateti untul pana devine pufos, apoi incorporati usor zaharul pudra.Faceti un mot de glazura in mijlocul fiecarei briose, iar apoi taiati varfurile in doua si infigeti-le oblic in glazura, ca sa semene cu niste aripioare de fluture. Ornati cu bombonele si pudrati cu zahar inainte de servire.

Recomandari

Patiserie