- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele-Fluture sunt preferatele copiilor deoarece arata frumos si sunt delicioase.
Ingrediente
- 130 gr zahar
- 130 gr faina cernuta
- 2 linguri de lape
- 130 gr unt, la temperatura camerei
- 2 oua batute
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
PENTRU GLAZURA:
- 80 gr zahar pudra cernut si inca putin pentru pudrat
- 80 gr unt, la temperatura camerei'bombonele pentru decor
USTENSILE:
- tava joasa
- formede briose din silicon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 15-20 de minute
- Asezati formele de briose intr-o tava joasa. Bateti untul cu zaharul pana obtineti un amestec usor si pufos.Adaugati treptat ouale batute, impreuna cu o lingura de faina, daca amestecul incepe sa se taie.Incorporati prin rasturnare restul de faina si praful de copt, apoi adaugati laptele si esenta de vanilie si amestecati.
- Impartiti amestecul in forme si coaceti-le 15-20 de minute la foc moderat, pana cand briosele au crescut si devin elastice la atingere. Scoateti briosele pe un gratar si lasati-le sa se raceasca bine de tot inainte de a le taia varful cu un cutit ascutit.
- Intre timp, bateti untul pana devine pufos, apoi incorporati usor zaharul pudra.Faceti un mot de glazura in mijlocul fiecarei briose, iar apoi taiati varfurile in doua si infigeti-le oblic in glazura, ca sa semene cu niste aripioare de fluture. Ornati cu bombonele si pudrati cu zahar inainte de servire.