- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul Battenberg este un desert in forma de tabla de sah cu invelisul subtire, foarte aromat si gustos.
Ingrediente
- 175 gr zahar tos si inca putin pentru intns foaia de martipan
- 180 gr faina
- 80 gr orez grisat
- 4 linguri gem de caise
- 180 gr unt nesarat, moale
- 3 oua
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita esenta de lamaie
- 350 gr martipan alb
- colorant alimentar roz
USTENSILE:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 30-35 minute
- Asezati pe mijlocul formei o fasie de folie de aluminiu indoita i doua, pentru a separa cele doua jumatati.
- Bateti untul cu zaharul pana obtineti un amestec cremos. Adaugati ouale, unul cate unul, impreuna cu cate o lingura de faina. Cerneti restul de faina si praful de copt peste amestec, adaugati orezul grisat si incorporati-le prin rasturnare pana obtineti un amestec omogen. Cu o lingura, transferati, jumatate din amestec intr-un alt castron.
- Incorporati esenta de vanilie intr-unul din boluri. Adaugati in celalalt bol 1-2 picaturi de colorant alimentar roz si amestecati pana obtineti o culoare omogena. Daca nu ati obtinut culoarea dorita, mai adaugati 1 picatura de colorant.
- Cu o lingura, transferati amestecul de vanilie intr-una dn jumatatile formei, iar pe cel roz, in cealalta, aducand, apoi, ambele jumatati la acelasi nivel.
- Coaceti checul 30-35 de minute sau pana cand a crescut si este elastic la atingere. Lasati-l sa se raceasca 5 minute in forma, iar apoi rasturnati pe un gratar pana la racirea completa. Scoateti cu grija folia care separa cele doua jumatati.
- Fasonati ele doua juamatati ca sa obtineti dreptunghiuri perfecte si apoi taiati fiecare dreptunghi in jumatate pe lungime, ca sa obtineti patru fasii lungi de chec cu sectiune transversala.
- Incalziti gemul de caise si strecurati-l ca sa nu ramana in el bucati mari de fructe. Cu pensula, ungeti fsiile cu gem pe doua laturi alaturate si asezati-le una peste alta, alternand culorile, apoi ungeti exteriorul checului cu gem de caise.
- Intindeti o foaie subtire de martipan pe o planseta presarata cu zahar tos, si infasurati checul in ea, apasand usor pentru a o fixa. Fasonati cu grija marginile si dati-l la rece pana in momentul servirii.