- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest aluat de gogosi este foarte aromat si gustos, numai bun pentru gogosi aromate si pufoase.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 50 gr drojdie proaspata
- 300 ml lapte
- 2 oua
- 4 galbenusuri
- 75 ml rom
- 200 gr unt
- 250 gr zahar
- 1/2 baton de vanilie
- 50 gr coaja rasa de lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Din putin lapte, putin zahar, putina drojdie si putina faina se face o maia, care se lasa 1 ora sa creasca.
- Zaharul, ouale, galbenusurile si untul se amesteca separat, pana cand se obtine o crema spumoasa.
- Dupa ce maiaua a crescut, se amesteca compozitia cu ou, se adauga restul de faina si de zahar, vanilia pisata, coniacul, coaja de lamaie si sarea. Se framanta bine si se pune din nou la dospit.
- Dupa ce coca a crescut suficient, se da inapoi framantand-o usor, apoi se lasa sa creasca la loc si se poate folosi.