Aluat pentru gogosi- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest aluat de gogosi este foarte aromat si gustos, numai bun pentru gogosi aromate si pufoase.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • 50 gr drojdie proaspata
    • 300 ml lapte
    • 2 oua
    • 4 galbenusuri
    • 75 ml rom
    • 200 gr unt
    • 250 gr zahar
    • 1/2 baton de vanilie
    • 50 gr coaja rasa de lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Din putin lapte, putin zahar, putina drojdie si putina faina se face o maia, care se lasa 1 ora sa creasca.
  2. Zaharul, ouale, galbenusurile si untul se amesteca separat, pana cand se obtine o crema spumoasa.
  3. Dupa ce maiaua a crescut, se amesteca compozitia cu ou, se adauga restul de faina si de zahar, vanilia pisata, coniacul, coaja de lamaie si sarea. Se framanta bine si se pune din nou la dospit. 
  4. Dupa ce coca a crescut suficient, se da inapoi framantand-o usor, apoi se lasa sa creasca la loc si se poate folosi. 

Recomandari

Patiserie