- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateurile cu cascaval nu numai ca sunt gustoase, dar se prepara rapid si necesita putine ingrediente.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr margarina
- 200 gr branza de vaci
- 500 gr faina
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr resturi de cascaval
- menta tocata
- 2 oua
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Lasi margarina la temperatura camerei cateva ore (sau o pui in vas emailat si pe acesta il tii in apa calda pana cand margarina se inmoaie), apoi o freci pana cand devine spuma folosind o lingura de lemn. Amesteci cu branza dulce trecuta pe razatoare, omogenizezi, sarezi putin si
adaugi faina in ploaie.
- Framanti un aluat taricel, pe care-l lovesti de 20 de ori de planseta de lemn pe care lucrezi, apoi il lasi sa se odihneasca 10 minute si asezi aluatul in congelator pentru 1 ora.
- Intinzi apoi aluatul in foaie groasa, impaturesti, treci cu sucitorul peste aluat si intinzi o foaie mai subtire. Impaturesti si iar intinzi foaie si il lasi sa stea putin.
- Intinzi din aluat patru foi si umpli cu amestec facut din cascaval si un ou crud. Condimentezi cu menta tocata, cu chimen sau cu busuioc, apoi rulezi foile, le asezi in tava neunsa, coci la foc potrivit pateurile pe care le-ai taiat cu lama unui cutit ascutit, le-ai departat unele de altele si le-ai dat fata cu ou batut bine.
- Coci pateurile la foc potrivit si servesti pateurile foarte calde, cu vin demisec.