Baclava

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Va oferim o reteta gustoasa de baclava .Baclavaua este o reteta traditionala turceasca de prajitura cu nuca, aromata si imbietoare.Desi pare destul de complicat de prepara usor fiind nevoie doar de rabdare.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de placinta
    • 250 gr unt
    • 500 gr alune nesarate
    • 2 lingurite scortisoara macinata
    • 150 gr miez de nuca
    • 500 ml apa
    • 500 gr zahar
    • zeama de la o lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Pentru umplutura se macina sau se zdrobesc  alunele si miezul de nuca, dupa care se amesteca cu scortisoara macinata.
  2. Foile de placina se desfac in 3 parti egale, dupa care se unge fiecare foaie cu unt topi si racit, pe ambele parti. Se impacheteaza in dou foile unse cu unt apoi le asezi intr-o tava unsa cu unt. Dupa ce ai terminat de uns cu unt si de impaturat prima parte de foi, torni jumatate de umplutura, peste care asezi alternativ rand de foi unse cu unt si cealalta parte de umplutura. Deasupra se pune ultima pasrte de foi unse si ele cu unt.
  3. Dupa ai treminat de asezat in tava baclavaua, o tai bucati, dupa preferinta si introduci tava in cuptorul incins, la foc mediu timp de 30-40 de minute.
  4. Intre timp, fierbi pe foc mic timp de 15 minute apa , zaharul si zeama de lamaie, pana se obtine un sirop potrivit de gros.
  5. Scoti baclavaua din cuptor, torni siropul pe toata suprafata si o lasa sa se raceasca bine inainte de servire.

Recomandari

Patiserie