- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul pentru foi de strudel este un aluat care nu trebuie sa lipseasca din cartea de bucate a niciunei gospodine.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 3 linguri ulei
- 200 ml apa calduta
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe planseta, se face o adancitura in mijloc si se adauga uleiul si sarea. Se amesteca. Se toarna apa cate putin, formand un aluat potrivit de tare. Daca aluatul este prea tare, se mai adauga putina apa.
- Se framanta bine aluatul si se lasa 15 minute sa se odihneasca, acoperit cu un servet. Se intinde o foaie subtire, se acopera si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Foaia se intinde apoi cu mainile, cu multa atentie, ca sa nu se rupa, pana ajunge ca foita de tigara. Marginile neregulate se taie.