- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele crocante sunt un desert apreciat dar la fel de bine se pot servi si ca aperitiv daca sunt umplute cu o crema de branza sau cu o salata, sau de ce nu se pot servi ca inlocuitor dietetic de paine.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 500 ml lapte
- 3 oua
- 40 gr unt
- 70 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- sare
Instructiuni de preparare
- Mixam faina impreuna cu laptele, zaharul, zaharul vanilat si putina sare.
- Separat, batem ouale cat sa se amestece dupa care le turnam treptat peste compozitia anterioara, si mai mixam cateva minute. Lasam o ora aluatul la frigider (aluatul este un pic mai subtire dar nu mai adaugati faina).
- Dupa o ora scoatem aluatul de la frigider. Topim untul si cand este usor caldut il adaugam treptat aluatului de clatite si amestecam foarte bine.
- Incingem o tigaie de teflon pe care o ungem atunci cand este foarte incinsa cu un cubulet de unt .
- Turnam cu un polonic aluat in centrul tigaii , lasam 2 secunde aluatul nemiscat in tigaie dupa care rotim tigaia in asa fel incat aluatul de clatite sa imbrace toata tigaia iar spre margini sa fie mai subtire.
- Ca sa iasa crocantele nu se mai unge tigaia cu unt decat dupa cea de a patra clatita. iar umplutura poate fi de gem, ciocolata sau crema de mascarpone, dupa preferinta.