Clatite crocante

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele crocante sunt un desert apreciat dar la fel de bine se pot servi si ca aperitiv daca sunt umplute cu o crema de branza sau cu o salata, sau de ce nu se pot servi ca inlocuitor dietetic de paine.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 500 ml lapte
    • 3 oua
    • 40 gr unt
    • 70 gr zahar
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Mixam faina impreuna cu laptele, zaharul, zaharul vanilat si putina sare.
  2. Separat, batem ouale cat sa se amestece dupa care le turnam treptat peste compozitia anterioara, si mai mixam cateva minute. Lasam o ora aluatul la frigider (aluatul este un pic mai subtire dar nu mai adaugati faina).
  3. Dupa o ora scoatem aluatul de la frigider. Topim untul si cand este usor caldut il adaugam treptat aluatului de clatite si amestecam foarte bine.
  4. Incingem o tigaie de teflon pe care o ungem atunci cand este foarte incinsa cu un cubulet de unt .
  5. Turnam cu un polonic aluat in centrul tigaii , lasam 2 secunde aluatul nemiscat in tigaie dupa care rotim tigaia in asa fel incat aluatul de clatite sa imbrace toata tigaia iar spre margini sa fie mai subtire.
  6. Ca sa iasa crocantele nu se mai unge tigaia cu unt decat dupa cea de a patra clatita. iar umplutura poate fi de gem, ciocolata sau crema de mascarpone, dupa preferinta.

Recomandari

Patiserie