Clatite cu portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatite cu portocale - un desert rapid si tentant. O alegere excelenta pentru o seara racoroasa petrecuta in familie. Incearca aceasta reteta daca te-ai plictisit de clasicele clatite umplute cu gem!

Ingrediente

    PENTRU CLATITE

    • 25 gr de unt
    • 2 oua
    • 300 ml lapte 
    • 125 gr faina de grau 
    • 30 gr zahar brun 
    • 1 varf de sare  

    PENTRU SOS:

    • unt
    • 3 portocale
    • 50 gr zahar brun
    • 50 ml coniac

    PENTRU DECOR:

    • 2 linguri de unt
    • 50 ml coniac
    • zahar pudra pentru presarat

Instructiuni de preparare

  1. Pentru clatite se topeste untul si se lasa putin la racit. Se bate apoi impreuna cu ouale si cu laptele. Jumatate din compozitie se amesteca cu faina, zahar si sare. Se adauga restul de lapte cu oua si se amesteca pana rezulta o compozitie fina. Se lasa timp de 15 – 20 de minute sa se umfle.
  2. Intre timp se spala o portocala cu apa fierbinte, se razuieste fin coaja, iar fructul se taie in doua si se stoarce. Celelalte portocale se taie felii si se colecteaza zeama.
  3. Se topeste untul pentru sos, se adauga zaharul si se caramelizeaza. Se stinge cu zeama de portocale si cu 50 ml de cognac si se lass ss fiarbs la foc mic pana se dizolva caramelul. Se adauga coaja si feliile de portocala si se tin la cald.
  4. Se unge cu putin unt o tigaie cu strat antiaderent si se coc consecutiv 8 clatite subtiri. Clatitele se impaturesc in patru si se pun in sosul fierbinte. Cand toate clatitele sunt gata, se stropesc cu restul de cognac si se flambeaza. Cand flacara se stinge, se presara cu zahar pudra si se servesc imediat.

Recomandari

Patiserie