- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Covrigeii cu marmelada sunt pe departe cei mai deliciosi. Datorita marmeladei puteti prepara mereu covrigi cu alte arome, astfel desertul va fi mereu o surpriza.
Ingrediente
- 60 gr drojdie
- 1 lingurita sare
- 100 gr unt
- chimen
- 600 ml lapte caldut
- 4 lingurite zahar
- 1 kg faina
- marmelada
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe o planseta, se framanta cu untul moale, apoi se pune drojdia inmuiata in lapte. Se adauga laptele putin cate putin, sa cuprinda toata faina, se pune sare si se framanta bine.
- Se lasa aluatul in repaus, apoi se imparte coca in mai multe bucati, se intinde fiecare, se pune pe toate bucatile marmelada, se ruleaza si li se da forma d covrigei.
- Se presara covrigeii cu chimen, se asaza pe tava si se baga in cuptorul incins sa se rumeneasca la foc moderat.