- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cand aveti pofta de ceva dulce incercati delicioasele muffins cu frisca. Sunt aromate, gustoase si se prepara foarte rapid.
Ingrediente
- 110 gr faina
- 40 gr amidon porumb
- 4 oua
- 120 gr zahar tos
- zahar vanilat
- 1 lingurita rasa praf copt
- 25 gr zahar pudra
- 200 ml frisca
- codite ciocolata sau cacao pt ornat
Instructiuni de preparare
- Amestecam faina cu amidonul si praful de copt. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu 60 gr zahar tos pana obtinem o bezea tare.
- Galbenusurile le mixam pana se albesc si se umfla cu restul de 60 gr zahar si zaharul vanilat (un pliculet).
- Adaugam treptat bezeaua galbenusurilor, amestecam cu grija de jos in sus pana incorporam toata bezeaua. Adaugam mixul de faina, amidon si praf de copt (lingura cu lingura) compozitiei de mai sus si amestecam cu grija de jos in sus pana incorporam toata faina. Aluatul final trebuie sa fie teapan si pufos.
- Tapetam o forma de muffins cu unt si faina si umplem mai mult de jumatate cu aluat. Le bagam in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 20 minute pe treapta a treia (nu trebuie sa fie excesiv de colorate)
- Le lasam sa se raceasca in forma dupa care le desprindem usor si le scotem din forma, scobim cu un cutit ascutit miezul si le umplem cu frisca.