- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Baclavaua este un desert turcesc foarte dulce si aromat in acelasi timp.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr nuci
- 2 linguri zahar
- 125 gr unt
- 5 linguri pesmet
PENTRU SIROP:
- 2 linguri apa
- 200 gr zahar pudra
- 1 lingura suc de lamaie
Instructiuni de preparare
- Intai se prepara siropul, pentru care zaharul si sucul de lamaie se fierb cu apa. Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa 3 minute, apoi se lasa la rece.
- Foile de placinta se taie pe masura tavii apoi se pastreaza intr-un servet umed ca sa nu se usuce.
- La foc mic se topeste untul care apoi se amesteca cu nucile si cu zaharul si se mixeaza.
- Se unge tava cu unt topit si se asaza o prima foaie unsa cu unt. Se mai pun alte 3 foi, care se ung si ele cu unt, apoi se toarna1/3 din amestecul de nuci si se mai pun inca 2 foi unse cu unt, apoi umplutura si se repeta straturile pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie din foi de placinta.
- Cu un cutit ascutit, se traseaza linii de taiere pe suprafata prajiturii, apoi se taie si se baga tava in cuptor pentru 30 de minute.
- Cand baclavalele s-au copt, se scoate tava din cuptor si se lasa 10 minute, sa se racoreasca, apoi se toarna siropul caldut si se lasa sa se aromatizeze pana a doua zi.