Baclava-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Baclavaua este un desert turcesc foarte dulce si aromat in acelasi timp.

Ingrediente

    • 20 foi de placinta

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr nuci
    • 2 linguri zahar
    • 125 gr unt
    • 5 linguri pesmet

    PENTRU SIROP:

    • 2 linguri apa
    • 200 gr zahar pudra
    • 1 lingura suc de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Intai se prepara siropul, pentru care zaharul si sucul de lamaie se fierb cu apa. Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa 3 minute, apoi se lasa la rece.
  2. Foile de placinta se taie pe masura tavii apoi se pastreaza intr-un servet umed ca sa nu se usuce.
  3. La foc mic se topeste untul care apoi se amesteca cu nucile si cu zaharul si se mixeaza.
  4. Se unge tava cu unt topit si se asaza o prima foaie unsa cu unt. Se mai pun alte 3 foi, care se ung si ele cu unt, apoi se toarna1/3 din amestecul de nuci si se mai pun inca 2 foi unse cu unt, apoi umplutura si se repeta straturile pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie din foi de placinta.
  5. Cu un cutit ascutit, se traseaza linii de taiere pe suprafata prajiturii, apoi se taie si se baga tava in cuptor pentru 30 de minute.
  6. Cand baclavalele s-au copt, se scoate tava din cuptor si se lasa 10 minute, sa se racoreasca, apoi se toarna siropul caldut si se lasa sa se aromatizeze pana a doua zi.

Recomandari

Patiserie