- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Melomacaronas este un preparat grecesc specific sarbatorilor de sfarsit de an.
Ingrediente
INGREDIENTE 1:
- 500 ml ulei de masline
- 50 gr zahar
- 2 ciusoare
- 75 ml suc de portocale
- 25 ml coniac
INGREDIENTE 2:
- 1 kg faina
- 5 gr bicarbonat de sodiu
- 1 plic praf de copt
INGREDIENTE 3:
- 500 gr miere de albine
- 200 gr zahar
- 200 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se amesteca iritr-un vas ingredientele de la punctul 1. Intr-un alt vas se amesteca ingredientele de la punctul 2. Se toarna amestecul solid peste cel lichid si se amesteca pana la omogenizare.
- Se formeaza bilute de marimea unui ou, care se aplatizeaza, formand fursecurile. Se asaza acestea pe o placa de copt sau pe fundul unei tavi unse cu unt si se coc, la 180°C aproximativ 30 de minute.
- Se toarna intr-o craticioara ingredientele de la punctul 3 si se fierb, pentru a obtine un sirop mai gros. Se varsa siropul cald peste fursecurile scoase din cuptor. Se lasa pana ce se imbiba bine, apoi se pun la zvantat.
- Se aranjeaza pe un platou si se presara cu nuci sfaramate si cu scortisoara.