Melomacaronas

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Melomacaronas este un preparat grecesc specific sarbatorilor de sfarsit de an.

Ingrediente

    INGREDIENTE 1:

    • 500 ml ulei de masline
    • 50 gr zahar
    • 2 ciusoare
    • 75 ml suc de portocale
    • 25 ml coniac

    INGREDIENTE 2:

    • 1 kg faina
    • 5 gr bicarbonat de sodiu
    • 1 plic praf de copt

    INGREDIENTE 3:

    • 500 gr miere de albine
    • 200 gr zahar
    • 200 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca iritr-un vas ingredientele de la punctul 1. Intr-un alt vas se amesteca ingredientele de la punctul 2. Se toarna amestecul solid peste cel lichid si se amesteca pana la omogenizare. 
  2. Se formeaza bilute de marimea unui ou, care se aplatizeaza, formand fursecurile. Se asaza acestea pe o placa de copt sau pe fundul unei tavi unse cu unt si se coc, la 180°C aproximativ 30 de minute. 
  3. Se toarna intr-o craticioara ingredientele de la punctul 3 si se fierb, pentru a obtine un sirop mai gros. Se varsa siropul cald peste fursecurile scoase din cuptor. Se lasa pana ce se imbiba bine, apoi se pun la zvantat. 
  4. Se aranjeaza pe un platou si se presara cu nuci sfaramate si cu scortisoara. 

Recomandari

Patiserie