- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Baclavalele, desi pare complicat de preparat, se fac foarte usor cu conditia sa aveti miez de nuca din belsug, pentru un gust senzational!
Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- 250 gr miez de nuca macinat
- 250 gr miere de albine
- 200 gr zahar tos
- esenta de rom
- 150 gr margarina
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 300 ml apa
- esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
- Se impart foile de placinta in 3 parti egale, iar scortisara se amesteca cu miezul de nuca. Intr-unvas se topeste, la foc mic, margarina pana devine lichida.
- Se ia o foaie de placinta, se pune in tava si se unge cu margarina, se asaa a doua foaie, se unge cu margarina si tot asa pana se termina prima treime de foi. Se intinde peste foile din tava jumatate din amestecul de scortisoara cu miez de nuca. Se asaza peste nuci a doua treime de foi, si ele unse individual cu margarina, se presara restul de amestesc de scortisoara cu nuci si se acopera cu ultimile foi, si ele unse cu margarina.
- Se acopera tava si se baga la frigider pentru o ora, apoi se scoate, se portioneaza baclavalele, apoi tava se baga la cuptor 25 de minute, pana se rumenesc.
- Intre timp, se amesteca apa cu zaharul si se pune pe foc mic. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga mierea de albine, se mai da intr-un clocot si se adauga esentele.
- Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Cand baclavalele s-au racit se adauga miez de nuca macinat deasupra, apoi se poate servi.