- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Semilunile cu migdale trebuie sa le incercati pentru ca sunt aromate si gustoase atat calde cat si reci.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 50 gr zahar pudra+ 2 linguri pentru pudrat
- 1 lingura lapte
- 180 gr unt
- 1 galbenus
- 100 gr migdale macinate
USTENSILE
- tava de copt sau tava de copt joasa, mari, tapetate cu putin unt
- cutit paleta
Instructiuni de preparare
- Puneti toate ingredientele in bolul robotului de bucatarie si mixati pana se obtine un aluat legat. Daca framantati cu mana, turnati faina intr-un castron, adaugati untul taiat cubulete si frecati-l impreuna cu faina si zaharul pana se obtine un aluat nisipos. Adaugati restul ingredientelor si framantati pana se leaga aluatul.
- Impartiti aluatul in 16 portii si faceti din fiecare cate o bila neteda, fara crapaturi. Turtiti bilele in forma de semiluna cu grosimea de 1 cm si puneti-o pe tava joasa, unsa cu unt. coaceti semilunele 15-20 de minute la mijlocul cuptorului pana cand semilunele se rumenesc usor.
- Cerneti zahar pudra pe un platou. Cat biscuitii sunt inca fierbinti, luati-i de pe tava cu o paleta, unul cate unul, si mutati-i, intr-un singur strat, pe platoul cu zahar pudra. Cerneti din nou zahar pudra peste biscuitii si lasati-i sa se raceasca.