Semiluni cu migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Semilunile cu migdale trebuie sa le incercati pentru ca sunt aromate si gustoase atat calde cat si reci.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 50 gr zahar pudra+ 2 linguri pentru pudrat
    • 1 lingura lapte
    • 180 gr unt
    • 1 galbenus
    • 100 gr migdale macinate

    USTENSILE

    • tava de copt sau tava de copt joasa, mari, tapetate cu putin unt
    • cutit paleta

Instructiuni de preparare

  1. Puneti toate ingredientele in bolul robotului de bucatarie si mixati pana se obtine un aluat legat. Daca framantati cu mana, turnati faina intr-un castron, adaugati untul taiat cubulete si frecati-l impreuna cu faina si zaharul pana se obtine un aluat nisipos. Adaugati restul ingredientelor si framantati pana se leaga aluatul.
  2. Impartiti aluatul in 16 portii si faceti din fiecare cate o bila neteda, fara crapaturi. Turtiti bilele in forma de semiluna cu grosimea de 1 cm si puneti-o pe tava joasa, unsa cu unt. coaceti semilunele 15-20 de minute la mijlocul cuptorului pana cand semilunele se rumenesc usor.
  3. Cerneti zahar pudra pe un platou. Cat biscuitii sunt inca fierbinti, luati-i de pe tava cu o paleta, unul cate unul, si mutati-i, intr-un singur strat, pe platoul cu zahar pudra. Cerneti din nou zahar pudra peste biscuitii si lasati-i sa se raceasca.

Recomandari

Patiserie