- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Smarenul Bucovinean trebuie sa il incercati pentru un desert foarte indragit de copii.
Ingrediente
- 450 gr faina
- 50 gr unt
- 180 ml ulei
- sare
- 6 oua
- 100 gr zahar
- 700 ml lapte
- 225 ml sirop de zmeura
Instructiuni de preparare
- Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor.
- Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat si se rumeneste in ulei pe ambele parti.
- Se asaza pe un platou, una langa alta, fara a le suprapune, ca sa nu se turteasca, si se toarna peste ele siropul de zmeura.