- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile limbi de pisica sunt foarte gustoase si trebuie sa le incercati pentru ca sunt aromate si usor de preparat.
Ingrediente
- 50 gr unt la temperatura camerei
- 2 albusuri
- 50 gr zahar tos
- 50 gr faina cernuta
USTENSILE:
- tavi joase de copt
- hartie de copt
- pos de decorat
- sprit de 5 mm
Instructiuni de preparare
- Tapetati tavile joase cu hartie de copt sau cu grasime, si intre timp porniti cuptorul.
- Bateti untul cu zaharul pana obtineti un amestec usor si pufos. Bateti albusurile cu furculita, pana se infoaie putin, iar apoi incorporati-le treptat in amestecul de unt si zahar, batandu-l bine dupa ce adaugati albusurile batute. La final, cu o lingura de metal, incorporati prin rasturnare faina.
- Puneti amestecul intr-un pos cu sprit de 5 mm si modelati in tava panglici de 6 cm lungime, la distanta de 3 cm unele de altele. Loviti usor tava de masa ca sa eliminati bulele de aer din preparat.
- Coaceti fursecurile in mijlocul cuptorului, 4-5 minute, pana cand se rumenesc putin deasupra si sunt maronii pe margini. Ridicati cu grija biscuitii cu o paleta-cutit si lasati-i pe un gratar pana se racesc si devin crocanti.