- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Baclavaua este un desert traditional turcesc, dulce si gustos, care se serveste alaturi de un pahar cu apa rece,
Ingrediente
- 500 gr foi de placinta
- 700 gr nuci zdobite
- 300 ml ulei de masline
- 2 linguri miere de albine
- 2 linguri zahar
- 1 lingura scortisoara pudra
PENTRU SIROP:
- 250 gr zahar
- 170 ml apa
- 3 cuisoare intregi
- 3 lingurite suc de lamaie
Instructiuni de preparare
- Nucile, zaharul si scortisoara se amesteca intr-un castron. Se unge o tava cu ulei si se asaza prima foaie, ridicandu-i marginile pe peretii tavii. Se pun inca trei foi, ungandu-le pe fiecare in parte. Se intinde amestecul de nuci pe toata suprafata si se acopera cu restul foilor, de asemenea unse fiecare in parte. Se taie cu un cutit ascutit, pe diagonala, formand astfel romburi cu latura de cca 4 cm.
- Se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute. Intre timp se prepara siropul. Se pun intr-un vas toate ingredientele si se fierb la foc mic, amestecand continuu, pana cand se obtine un sirop destul de gros.
- Se lasa siropul sa se racoreasca putin si se toarna peste baclavaua fierbinte. Se acopera tava cu un servet si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie pe liniile facute in aluat.